Mildiyö ilacı ne zaman atılır?
İlaçlama, bitkiler büyümeye başladığında veya tüylü küfün ilk belirtileri ortaya çıktığında başlar ve hastalığın şiddetine bağlı olarak 7 ila 10 günlük aralıklarla devam eder. İlaçlama, bitkinin tüm kısımları, özellikle yaprakların alt kısımları kaplanacak şekilde yapılmalıdır.
Mildiyö hastalığı için hangi ilaç kullanılır?
İlaçlama, günlük ortalama sıcaklık 16 °C’ye ve en düşük sıcaklık 10 °C’ye ulaştığında başlatılmalıdır. Hastalığın her yıl görülmediği alanlarda ilaçlama yapmak için, çevrede veya tarlada ilk belirtiler görülene kadar beklenmelidir. Bayer, domates ve patateslerde tüylü küfe karşı Consento® SC 45’i önermektedir.
Domateste mildiyö nasıl önlenir?
Enfekteli bitki artıkları ve meyveler toplanıp imha edilmelidir. Domates yetiştiriciliği sabah ve akşam çiğinin olmadığı güneye bakan yerlerde yapılmalıdır. Hastalığın her yıl salgın yaptığı bölgelerde sırık domates yetiştirilmeli ve sıralar hakim rüzgar yönüne doğru yapılmalıdır.
Bitkilerde mildiyö hastalığı nedir?
Tüylü küf, Peronospora farinosa türü tarafından meydana getirilen bir bitki hastalığıdır. Tüylü küf, genellikle nemli ve sıcak ortamlarda oluşan ve bitkilerde ve gıda maddelerinde görülen beyaz veya gri bir mantar hastalığıdır. Yaprakların alt tarafında gri bir mantar yapısının oluşması.
Mildiyö kaç derecede ölür?
Enfeksiyonların çoğu yaprağın alt yüzünde meydana gelir. Enfeksiyonlar yaz boyunca sürer. Sıcaklık 30°C’yi aştığında önemini yitirir.
Zirai ilaç yağmurdan etkilenir mi?
İlaçlama öğle sıcağında, yağmurdan önce veya rüzgarlı havalarda yapılmamalıdır. • İlaçlamalar önerilen dozda ve önerilen zamanda yapılmalıdır. • Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre dikkate alınmalıdır.
Bağ mildiyösü nasıl geçer?
Üzüm asmalarındaki tüylü küfün kontrolü: Hastalıklı sürgünler dipten kesilmeli ve yok edilmelidir. Asmaların alt tarafı temiz tutulmalı ve yere düşen hastalıklı yapraklar toplanıp yok edilmelidir. Yabani otlar kontrol altına alınmalıdır.
Külleme için hangi ilaç kullanılır?
İlaçlama, tarlada ve serada ilk hastalık belirtileri görüldüğünde yapılmalıdır. Activus® domateslerde külleme hastalığına karşı kullanılabilir. Activus® sezonda en fazla 3 kez kullanılmalıdır.
Patateste mildiyö hastalığı nedir?
Patateslerde mildiyö, gövdenin tabanında kahverengi lezyonlar olarak kendini gösterir ve hasar hızla yaprakların alt taraflarına yayılır. Hastalık yaprak hücrelerine saldırır ve bitkilerin yeşil alanlarını öldürür. Fotosentezi bozarak yeraltı patateslerinin tam boyutlarına ulaşmasını engeller.
Domatese hastalık gelmemesi için ne yapmalı?
Meyve ve domates saplarının hastalıklarından biri olan bu hastalığa karşı etkili bir kimyasal mücadele yöntemi yoktur. Önleme için temiz tohum kullanımı, seraların havalandırılması, hastalıklı bitkilerin imhası ve ürün rotasyonu önerilir.
Domateste erken yaprak yanıklığı neden olur?
Patojen bir mantardır ve nemli havalarda etkilenen bölgelerde koyu dumanlı veya koyu yeşil küf tabakası oluşur. Kirlenme genellikle toprak yoluyla gerçekleşir. Topraktaki bitki kalıntılarında yaşar. Tohumlar aracılığıyla da bulaşabilir.
Domateste kahverengi lekeler neden olur?
Bakteriyel leke, Xanthomonas campestris pv. Vesicatora’dan kaynaklanır. Domates, biber, patlıcangiller ve yer kirazlarının yapraklarında ve meyvelerinde lekelere neden olur. Bu hastalık daha sıcak sıcaklıklar (25 ila 30 °C) ve yüksek nem tarafından tercih edilir. Bakteriyel leke, Xanthomonas campestris pv. Vesicatora’dan kaynaklanır. Domates, biber, patlıcangiller ve yer kirazlarının yapraklarında ve meyvelerinde lekelere neden olur. Bu hastalık daha sıcak sıcaklıklar (25 ila 30 °C) ve yüksek nem tarafından tercih edilir.
En iyi mildiyö ilacı hangisi?
Toprak kaynaklı patojenlere karşı en etkili küf ilacı olan Orvego®, domateslerdeki külleme hastalığına karşı bitkinizin özünü korur.
Mildiyö ilacı ne işe yarar?
Etken maddeler. Azoxystrobin; Sistemik olarak aktif, koruyucu ve tedavi edicidir. Uzun bir süre boyunca hastalığın tüm evrelerinde etkilidir. Azoxystrobin, patojenin solunum zincirini etkileyerek enerji üretimini engeller.
Domates hastalığına hangi ilaç iyi gelir?
Hastalığın her yıl görüldüğü bölgelerde kazık domates yetiştirilmesi önerilir. Patojenin görüldüğü seralarda kimyasal mücadele için hasattan 7 gün öncesine kadar Moltovin* kullanılabilir.
Ayrık ilacı ne zaman atılır?
Kanepe otunun ne zaman kullanılacağı sorusu ilacın etkinliğini doğrudan etkiler. Genellikle ilkbahar ve sonbaharda kullanılan ilaçlar kanepe otunun büyümesini durdurur ve köklerine nüfuz ederek bitkinin tamamen yok olmasına neden olur.
Bağda mildiyö neden olur?
Patojen zorunlu bir parazittir. Plasmopara viticola, düşen yapraklardaki oosporlar şeklinde kışı geçirir. İlkbaharda, oosporlardan oluşan zoosporlar oluşur; sıçrayan yağmur damlalarıyla yayılır. Enfeksiyonların çoğu yaprakların alt tarafında meydana gelir ve yaprakta yağ lekeleri belirir.
Asmaya külleme ilacı ne zaman atılır?
Bağda külleme istilası durumunda, sürgünler 25-30 cm uzunluğa ulaştığında ilaçlamaya başlanır. İkinci ilaçlama, taç yaprakları döküldüğünde yapılır. Koşullara bağlı olarak, köstebek tanelerden düşmeye başlayana kadar ilaçlamaya devam edilebilir.
Domates mantar ilacı ne zaman atılır?
1. uygulama sonbaharda çiçek tomurcukları şişmeden önce, 2. uygulama çiçek tomurcukları açmadan önce, 3. uygulama taç yaprakları döküldükten sonra, 4. ve sonraki uygulamalar 10’ar günlük aralıklarla, 3. uygulama hasattan 20 gün öncesine kadar yapılır.